• 1400/09/06 - 21:17
  • - تعداد بازدید : 41
  • - تعداد بازدیدکننده : 41

بازدید مدیر کل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان محیط زیست از پژوهشکده محیط زیست دانشگاه قم

در این جلسه که با حضور مدیر کل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان محیط زیست در تاریخ 1398/5/6 در پژوهشکده محیط زیست دانشگاه قم برگزار گردید، رئیس پژوهشکده محیط زیست در خصوص فعالیت های در حال اجرا و آتی پژوهشکده توضیحات مفصل بیان نمود.

دکتر خوشگفتارمنش در خصوص پروژه های در دست اجرای این پژوهشکده با محوریت استفاده از انرژی های تجدید پذیر و توسعه آن در شهر قم و روستاهای اطراف اشاره نمودند. با توجه به ظرفیت خورشیدی بسیار مناسب در استان قم، پژوهشکده در خصوص امکان سنجی فنی و اقتصادی، مکان یابی و طراحی فنی و مهندسی این نیروگاه ها به شرکت های خدمات انرژی فعال در این خصوص همکاری دارد. ضرورت توجه به این مقوله باعث کاهش چشمگیر آلاینده ها در سطح استان و اشتغال نیروهای جوان و متخصص در سطح استان قم می گردد. ایشان به ویژه به استفاده از نیروگاه های خورشیدی حرارتی اشاره کرد که با توجه به پتانسیل قابل قبول استان قم از نظر تابش خورشید و امکان ذخیره سازی انرژی و همچنین امکان تولید آب شیرین و سرمایش، به توسعه این نیروگاه ها در سطح استان و پروژه های در دست فعالیت پژوهشکده در این خصوص اشاره کردند. از جمله پروژه امکان سنجی تولید توان و گرمایش به کمک سیستم های زمین گرمایی در مناطق شهری و روستایی در استان قم اشاره نمودند.

از جمله پروژه های دیگر پژوهشکده محیط زیست که با همکاری گروه مهندسی شیمی دانشگاه در حال انجام است، امکان سنجی احداث واحدهای هیدروکربنی در استان قم با توجه به مسائل زیست محیطی و ارائه الزامات در این خصوص با سازمان برنامه و بودجه استان قم می باشد.

دکتر خوشگفتارمنش ضمن گلایه از مسئولین استان قم، ایراد داشتند که با توجه به پتانسیل بسیار بالای اعضای هیأت علمی دانشگاه قم و همکاران پژوهشی پژوهشکده محیط زیست از دانشگاه های بنام کشور، متأسفانه مسئولین استان در خصوص واگذاری پروژه های کلان به پژوهشکده محیط زیست کم لطفی می نمایند. علیرغم آن پژوهشکده محیط زیست در خصوص کاهش مصرف آلاینده ها و مصرف انرژی، همکاری پژوهشی مناسبی با کارخانجات و واحدهای پتروشیمی خارج از استان دارد.

همچنین همکاری های ارزشمندی با پژوهشکده محیط زیست برقرار شده است. که امید است این همکاری بتواند منجر به انعقاد قراردادهای ارزشمند با پژوهشکده محیط زیست شود.

ایشان به مطالعه ریزگردها در استان قم و بررسی اثرات آن با استفاده از فناوری سنجش از دور ماهواره ای و سیستم اطلاعات جغرافیایی توسط جناب آقای دکتر رجایی و دکتر جباری اعضای هیأت علمی گروه مهندسی عمران و اعضای گروه آلاینده های محیط زیست پژوهشکده ، و همچنین دانشجوی دکتری آقای نیما روحانی اشاره کردند.

در حوزه آموزش، برگزاری نشست دبیران آموزش و پرورش استان قم که به همت دکتر صدیقی معاون پژوهشکده محیط زیست در حوزه فناوریهای جدید در حوزه محیط زیست اشاره شد. در حوزه آموزش پژوهشکده محیط زیست تا کنون به 6 دوره آموزشی در حوزه محیط زیست در مدیریت جدید از آذرماه 97 تا کنون اشاره کردند.

ایشان به یکی از اهداف ویژه پژوهشکده، آموزش و فرهنگ سازی در حیطه محیط زیست اشاره کردند.

همچنین به همت جناب آقای دکتر یاوری برگزاری کنفرانس چرخه تأمین سبز را در خردادماه 99 اشاره نمودند.

در پایان سرکار خانم دکتر آقایی در خصوص همت ویژه پژوهشکده محیط زیست در خصوص ارتقا مدیریت سبز در دانشگاه قم اشاره نمودند و طرح جدید ممیزی و بهینه سازی تأسیسات دانشگاه قم را به همت دانشجویان مستعد دانشگاه قم مطرح نمودند.

 در ادامه سرکار خانم دکتر فعالیتهای ارزشمن​د پژوهشکده محیط زیست را الگویی مناسب برای سایر دانشگاه ها دانسته و انتقال تجربیات پژوهشکده محیط زیست را به سایر دانشگاه ها و مراکز محیط زیستی ضروری دانستند. ایشان به توجه ویژه پژوهشکده محیط زیست به امر آموزش، پرداخته و خواستار ارائه راهکاری نوین آموزشی در این حوزه و جدیت در آن شدند.

در پایان دکتر موسوی (رئیس اداره محیط زیست استان قم) ضمن تشکر از فعالیتهای پژوهشکده محیط زیست ارتباط هر چه بیشتر دانشگاه قم با سازمان محیط زیست استان قم را خواستار شدند و در خصوص حمایت فنی از  پروژه های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی قول مساعدت دادند.​

​​
  • گروه خبری : اخبار,عمومی
  • کد خبر : 1706
کلمات کلیدی

تصاویر